Over Chris Zitter

Ruimte voor de essentie

Ruim 35 jaar werk ik in het onderwijs, waarvan 20 jaar als coach, trainer, mediator en adviseur. Ik ondersteun mensen die in de weerbarstigheid van de dagelijkse praktijk het verschil willen maken. Dat doe ik zowel in het primair onderwijs als op het voortgezet onderwijs en MBO. Ik begeleid leraren, ondersteuners en leidinggevenden, teams, duo-partners, secties en andere groepen waarin samengewerkt wordt.

De aanleiding kan verschillen; stagnatie van ontwikkeling, ongenoegen, een conflict, twijfel. Samen maken we pas op de plaats om de essentie in beeld te krijgen en dat doen we vanuit verschillende perspectieven. Wie ben jij en welke waarden drijven jou? Waar schuurt het met je praktijk, wat remt je, waar maak je je zorgen over? Wat vraagt de organisatie van jou, aan welk groter doel lever je een bijdrage? Met wie werk je samen en wat zijn de wederzijdse verwachtingen? Zo vergroot je de professionele zelfkennis die onontbeerlijk is om de keuzes te maken die zowel bij jou passen als bij de ander en bij de school.

Daarnaast werken we aan je inhoudelijke kennisbasis. Dat verbreedt je blik en vergroot je keuzemogelijkheden en daarmee het potentieel aan handelingsrepertoire. En natuurlijk gaat het om uitbreiding van je handelingsrepertoire en blijven leren van je ervaringen. Zo gaan inhoud en proces hand in hand, zo kom je tot betekenisvol en duurzaam leren en werken.

Chris Zitter

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking?

06 811 810 73 chriszitter@kpnmail.nl
Chris Zitter