Ontwikkeltrajecten

Jaqueline Koets

Stichting Aves, een schoolbestuur met 34 scholen voor primair onderwijs, stimuleert en ondersteunt op allerlei manieren de groei en ontwikkeling van medewerkers. Aves schakelt sinds 2019 regelmatig Chris Zitter in voor de coaching van individuele medewerkers.

“Medewerkers mogen gebruikmaken van een coach als er bijvoorbeeld sprake is van ziekteverzuim of als er iets speelt in de privésfeer waarbij hulp nodig is. Chris Zitter schakelen we specifiek in voor ontwikkeltrajecten waarin een medewerker bijvoorbeeld stappen kan zetten op het gebied van communicatie of didactisch handelen. We vinden het belangrijk om dit aan te kunnen bieden aan medewerkers. Wij willen hen graag helpen om te groeien. Wat mij betreft hoort dat bij goed werkgeverschap.  

Keuzes maken en regie pakken

Chris Zitter is heel goed in staat om mensen inzicht te geven. Ze daagt hen uit om te reflecteren op vragen als: waar ligt nou eigenlijk het probleem, wat doe ik zelf? En ook: wat doe ik niet? In de coaching helpt zij de medewerker om zelf keuzes te gaan maken en verantwoordelijkheid te nemen voor die keuzes. Zo zorgt ze dat de medewerker weer de regie pakt en aan het roer gaat staan. Daarin is Chris heel sterk. De ontwikkeltrajecten die zij begeleidde, hebben we dan ook goed kunnen afronden.”

Jaqueline Koets, HRM-adviseur bij Aves